En visningsträdgård

Bor man i Storgöteborg behöver man få se annat än asfalt och spårvagnar och betong. Jag tog mig häromveckan ut till en underbar plats på landet men bara en kort resväg från Göteborg för att besöka en visningsträdgård. Det är om detta jag ska skriva ett inlägg idag.Vissa av er kanske tycker att det är intressant även om ni inte bor i Göteborg.

Utställningsträdgården ligger ungefär en halvtimme med bil från Göteborgs centrum (eller en och en halv timme med kollektivtrafik). Den grundades för några år sedan och är i första hand en visningsträdgård men de har också massor av träd och buskar. När vi åkte dit första gången såg vi inte många människor (även om jag tror att detta har förändrats sedan dess) så det gav oss möjlighet att titta runt så mycket vi ville utan att bli störda. Vi tillbringade nästan tre timmar där, för det är verkligen stort! Och det var ganska spektakulärt att det växte överallt när vi var där och att det från början varit ogräs på 4000 kvadrat men nu en prunkande oas, nästan som ett av världens sju underverk.

Jag måste erkänna att jag inte lyckades ta några bilder av visningsträdgården, för mobilen låg kvar i bilen, och min man hade inte heller med sig sin telefon och därför måsta vi åka tillbaka snart för att ta bilder. I visningsträdgården finns många olika sorters växter, till exempel vackra rosor. 

Det finns också massor av olika typer av träd och buskar på visningsträdgården. På visningsträdgården kan du också få råd om vad du ska plantera i din egen trädgård eller bakgård. De är alltid glada, hon som har denna trädgård och hennes partner. De säger att deras utställningsträdgård nästan alltid är öppen för allmänheten.