Min nyklippta ligusterhäck

Hejsan alla läsare och välkomna hit. Här i Helsingborg är det vackert väder och jag sitter i trädgården och njuter av sommar och sol och en nyklippt häck!

Det är så skönt att ha fått ligusterhäcken klippt och fin igen. Jag har verkligen saknat en välklippt häck. Men nu är det äntligen klar och jag kan njuta av min vackra trädgård på fullaste allvar. Det är inte bara en fröjd för ögat utan det gör mig också mycket lugnare inombords. Jag vet att det låter kanske lite märkligt, men det är faktiskt en viktig sak att kunna få hjälp med häcklippning och jag vände mig till ett företag som du kan läsa mer om här och utöver det här med häcklippning kan de hjälpa till med det allra mesta inom trädgård.

Det sköna med en välklippt häck är ju att man får så mycket mer ut av sin trädgård. Man kan njuta av att den är vacker och bara ha det allmänt trevligt i sin egen lilla gröna oas. Och inte minst – det ser helt enkelt fantastiskt ut!

Jag har alltid gillat smala och höga häckar, gärna med liguster. Det är något som jag tycker passar bra ihop med vårt hus och vår tomt.  Det är också värt att nämna att det inte alltid behöver vara ligusterhäckar. Man kan ju ha andra sorters häckar och buskar. Det finns många olika alternativ att välja mellan!

Men det finns ju många olika sorters häckar att välja mellan beroende på hur stor din trädgård är och vilken effekt du vill uppnå. Det är faktiskt inte bara smala och höga häckar som jag gillar, utan även de lite bredare och lägre varianterna har sin charm. Jag har sett en del fina exempel på bredare häckar som verkligen lyft fram en trädgård och gjort den både vacker och mysig.